Din Preemie er i NICU – hvad kan du gøre?

Dine følelser er bundet op i denne lille lille preemie bundt, og du har svært ved at forstå denne små, rynkede lighed med en baby, der er knyttet til hvert tænkeligt tingest… kunne tilhøre dig. Men når dit hjerte er brudt flere steder så du nogensinde kunne drømme muligt, og venter synes endeløs, du er hårdt velkommen ind i verden af forældreskab.

Det er virkelig overvældende, når man tænker på, at et gennemsnit på 1300 for tidligt fødte børn er født hver dag i USA. Hvis du læser denne artikel, er du sandsynligvis forælder til en af disse preemies. Med så mange ting i denne nye verden, out-of-control “bor” i NICU, hvad kan du styre?

Være der For din Preemie

For dig, den første ting, du kan styre er at være der for din baby. Det kan synes som du står omkring (på samme måde) ikke at være hjælpsom, men du gør et vigtigt stykke arbejde. Din stemme, din touch, jeres bønner og din dybe kærlighed er noget din preemie behov og craves som han eller hun forsøger at få stærkere. Din baby kan se dig, høre dig, og/eller føler dig. Du er vigtige og du behøves.

Det er lige så vigtigt, at du er der mentalt. Alt er så “kroppen” og surrealistisk, men du kan begynde at fokusere på essentielle i din preemie pleje. Lær om dit barns rutine, hans reaktioner og sundhedsmæssige begrænsninger. Hold dig informeret om alt og du kan derefter mærke til de små ting, der er overset i du preemie pleje. Du kan derefter anmode om, at disse ting tages hånd om fra en kyndig perspektiv, ikke kun som en panikagtig forælder.

Viden er magt

“Viden er magt” er en fælles siger. Et vigtigt spørgsmål, når man tænker på, at du nu er din baby cheerleader og coach for resten af vedkommendes liv. Begynde at lære alt, hvad du kan om din preemie og hendes specifikke medicinske behov nu og i fremtiden. Bøger, artikler (som denne), dit barns læge, velrenommerede websteder og andre erfarne preemie forældre er vidunderlige kilder til inspiration, information og uddannelse for dig.

Det kan synes svært at finde tid når du er så spændt, men gå langsomt, når du kan finde tid og holde på den. Foretage små mål for dig selv. Husk, hvis du sætte mål, du vil få meget længere væk end hvis du ikke gør. Du kan gøre nogle af disse ting i NICU på din baby’s side.

Se fremad

Sidst, ser på fremtiden. Det kan synes fjollet at planlægge ud af, hvilken forælder der skal være for de næste 18 år, men langsigtede målsætning er et meget værdifuldt besættelse for enhver forælder. Lige nu som tiden synes at trække uendeligt, er det svært at se, at tiden vil hurtigt tage fart og i år vil flyve af. Øve lidt ting nu, ligesom tålmodighed, og det vil være nemmere, når din preemie er ældre.

Hvordan vil de reagere på din preemie, når han eller hun gør noget, som gør dig gal, vred, frustreret, vred, glad, eller grine? Hvordan vil du disciplin og ros din baby? Hvad slags mennesker vil du lade dit barn være omkring, og ikke? Har du nogen familie traditioner, du gerne vil starte? Hvilke sunde vaner du vil indgyde i din preemie?

Hvis du holde dit sind travlt med alle de ting du kan gøre for din nye preemie, er det sværere at falde i konstant angst. Prøv ikke at bekymre dig (selvom det synes en umulig opgave) om “vil min baby gøre det”, eller “hvad slags problemer vil min baby har”, eller “Jeg kan ikke gøre det længere”, eller “Er min baby i smerte?”, og hvad der ellers plager dig. Holde fokus på dine mål, og holde dit sind tænker positive tanker selvom du er fristet til at gøre noget andet.

Husk, du er den bedste forælder din preemie kunne nogensinde har, og dit barn afhængig af dig. Du kan gøre det, hvis du tager en dag ad gangen. Til tider kan du selv nødt til at bryde det af minutter finder en krise på et tidspunkt. Du er ikke alene, og du kan skabe din vej gennem denne retssag, som mange forældre har gjort før dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.